A DSI Debrecen tenisz szakosztálya 2021-ben kezdte meg működését. Indulása óta a szakosztályt Dr. Bellér Gábor vezeti. A vegyészdiplomával rendelkező egyetemi oktató gyermekkora óta résztvevője a megye teniszéletének: 1993-2012 között a Tatár TC versenyzője volt, 2013-tól a DEAC csapatának tagja, korábban három szezonban játszott a Szuperligában (2005, 2007, 2008). Sportvezetőként a DEAC-DSC közös, felnőtt férfi csapat kapitánya, DSI Debrecen szakosztályvezetője, 2022-től a Magyar Tenisz Szövetség Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának vezetője.


A DSI Debrecen tenisz szakosztályának a Pallagi Teniszcentrum (4014 Debrecen-Pallag, Tormay Béla u. 1.) ad otthont, ahol a szabadtéri szezonban hat salakos pálya várja a sportolni vágyókat. A sportág szerelmeseit csendes, nyugodt környezetben, az év minden hónapjában (télen két fedett pálya áll rendelkezésre) várja a létesítmény. Ezeken a pályákon játssza hazai mérkőzéseit a III. osztályú gárda is, amelyekre májusban és szeptemberben várjuk a teniszkedvelőket.


2022-ben a Magyar Tenisz Szövetség elképzeléseivel és iránymutatásával összhangban klubunk is nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az utánpótlásnevelésre és ennek megfelelően az ovitenisz és az iskolatenisz beindítását tűztük ki célul, mely várhatóan az őszi tanévkezdésre valósulhat meg.